Sten og mineraler er en vores mange hobbyer.

Det startede, som for de fleste, med forstenede søpindsvin som blev fundet på ture til f.eks. stranden.
Mange vil nok også nikke genkendende til den med at man skal lige have en sten med fra de nye steder man besøger i udlandet.



Det bliver med tiden til en masse sten der bare ligger og fylder, og man tænker hvad skal jeg dog med dem til.

Så kom stenslibningen ind i billedet i begyndelsen af firserne, så nu var der en mulighed for at anvende nogle af stenene til noget fornuftigt.

Der blev slebet en masse smykker, det har så siden udviklet sig til, at det blev små figurer der bliver slebet.

Med tiden voksede interessen for hvad det nu var for sten det var vi sad og arbejdede med, og vi startede Stenforeningen Midt-Vest, så nu tog tingene fart.



Foreningen er dog siden desværre blevet nedlagt.

Mineralerne, især de norske kom til at fylde mere og mere i vores bevidsthed.

At det blev de norske sten vi valgte havde nok noget at gøre med at vi allerede da rejste en del til Norge, og at de sten vi fandt ved stranden hovedsageligt også var norske.

Det har så gjort at nu bliver der taget hensyn til hvor de gode lokaliteter, for samling af mineraler, ligger når vi planlægger vores Norgesture. Det er blevet til mange spændende oplevelser.



Med tiden er det blevet til en rimelig pæn samling af norske mineraler, når vi selv skal sige det. Nogle er købte, men de allerfleste har vi selv fundet. Det er nok de selvfundne vi glæder os mest over, for til dem er der jo tilknyttet minder.

Interessen for de norske sten har gjort at vi har meldt os ind i den norske klub Vestfold Geologiforening.

I den forbindelse er vi kommet i kontakt med flere nordmænd som deler vores interesse, og har hjulpet os til at komme de rigtig spændende steder. Steder man kun kan finde hvis man er lokalkendt.

Med interessen for sten og mineraler, kan det ikke undgås at man også kommer til at snuse til fossiler og ikke mindst landskabsgeologi, så med denne hobby behøver man ikke komme til at kede sig.


© Webmaster: Peder Flansmose