Norge har altid haft en stor plads i vores hjerter, når der skulle snakkes ferie.

Jeg besøgte landet første gang i 1975 sammen med mine forældre og søskende.

Vi lejede en hytte ca. 100 km nord for Lillehammer, nærmere bestemt Rudlandseter ved Vinstra. Den ligger oppe på fjeldet og har hverken indlagt lys eller vand, og toilettet er et gammeldags das ude i skuret.

Jeg har besøgt stedet mange gange siden, nu med min egen famillie, for her slapper vi rigtig af fri for omverdenens larm og jag.

Der kan være så stille at man ligefrem får ondt i ørerne.

Der er en utrolig rig fjeldflora på sætret, hvoraf flere er totalfredet, men som her står i store mængder. Lige noget for en botaniker.Fuglelivet er heller ikke at kimse af. Vi har set flere spændende arter som, trane, urfugl, rype, sneugle, dværgfalk, rødstjert og lavskrige.
For lavskrigens vedkommende skal nævnes at det er en meget nysgerrig fugl. Får den øje på en kan den komme i tanke om at følge efter op gennem skoven, men vil man så fotografere den, ja så er den væk som dug for solen.

Af dyr har sætret også budt på flere forskellige, bl.a. flagermus, hare og ræv og ikke at forglemme elgen som er en trofast gæst i området. Det sker at den går lige nedefor hytten om aftenen.Inden for de sidste år er vi rigtig begyndt at samle sten og mineraler, og har med tiden fundet flere spændende steder i området som vi besøger når vi er der.

Noget af det vi nyder mest er at gå en tur i skoven og opleve den store variation som naturen kan byde på af store og små ting.
Når man sådan har gået mellem træerne og så pludselig får frit udsyn over de omkringliggende fjelde, nogle med sne andre ikke, ja så taber man helt mælet for så bare, at sætte sig og nyde det.Efter en ferie på Rudlandseter er batterierne atter ladet op, og vi kan se frem til næste gang vi kan aflægger sætret et besøg.© Webmaster: Peder Flansmose